Het poepprinsesje

Zoals vaak op maandag, ga ik pas ’s middags zwemmen in plaats van ’s ochtends. Maandag is m’n vrije dag en waarom zou ik vroeg opstaan om dan op het drukste moment van de dag te gaan zwemmen? En zodoende had ik ook vanmiddag lekker 90 baantjes gezwommen.

En na m’n inspanning is er niets lekkerder dan heerlijk onder een warme douche te ontspannen. Nou ja… ontspanning. Helaas verliep dat vanmiddag iets anders.

Want terwijl ik onder de douche sta komt er een peuter uit de kleedkamers/toiletten lopen met haar billen onder de poep, gevolgd door haar vader. Nou heb ik al niets met kinderen, maar met stinkende kinderen met een onder gescheten kont heb ik al helemaal niets. Dus ik pakte m’n spullen en ging naar de douches aan de andere kant van het gangpad. Papa keek me nog aan, en ik dacht nog Ja wat dacht je, dat ik blijf staan?

Papa was overigens een enigszins gespierde man met een Noord-Afrikaans uiterlijk – waarmee ik uiteraard niets wil impliceren.

kkkssssstttt ga eens weg!

De shampoofles in kwestie
De shampoofles in kwestie

Dus ik stond inmiddels onder het andere doucheje m’n haar te wassen, komt papa’s kleine prinsesje naar mijn toe en wil mijn shampoofles pakken. Dus terwijl ik met m’n haar bezig ben gebaar ik met m’n been dat dat kindje weg moet gaan. Gevolgd door een iets wat minder subtiel Hey! Kkkssssstttt ga eens weg!.

Dat viel niet helemaal in goede aarde bij haar vader. Die dus een heel kort lontje had (waarbij ik niet op de inhoud van z’n zwembroek doel). Vader gelijk helemaal over de zeik en schreeuwde dat ik z’n dochter niet moest schoppen. Ehh schoppen? Ik heb dat kind niet aangeraakt, ik gebaarde alleen met m’n been ze weg moest gaan. Meer niet. Maar ik moest normaal doen, bla bla bla. En toen ik terugriep dat hij dat kind bij zich moest houden en zelf normaal moest doen ging het echt mis.

De gespierde Noord-Afrikaanse man kwam op m’n af met een wijzende vinger en begon vlak voor me te dreigen. Geen idee wat hij allemaal riep, maar ik besloot maar eens kalm te blijven en niets meer terug te zeggen. Want blijkbaar zat de frustratie dat z’n prinsesje alles onder gepoept had erg hoog.

Op dat moment kwam er een toezichthouder van het zwembad tussen ons beiden. Die het vervolgens ook moest ontzien, ik was niet alleen meer het doelwit, maar ook de badmeester had het gedaan.

En inmiddels was niet alleen hij, maar ook een groep andere toezichthouders erbij gekomen. Ik ben met hen weggegaan en vertelde wat er gebeurd was. We verbaasden er ons allen over dat dit zo uit de hand was gelopen. Want nergens voor nodig.

Ook dát nog

Terwijl ik mijn verhaal deed, kreeg één van de badmeesters via z’n oortje door dat de man de politie had gebeld, omdat ik volgens hem z’n dochter geschopt had. Ook dát nog… Maar goed, ik had niets gedaan, dus dat moest hij vooral lekker doen.

Gevolg was wel dat m’n vrije middag volledig in rook opging, daar de politie niet echt met bloedspoed prio op de melding af kwam. Wat ik ook heel begrijpelijk vond.

Dus na een half uur arriveerden er twee agenten die eerst met de man in kwestie gesproken hadden en vervolgens mijn kant van het verhaal wilde horen. Dus ik vertelde nogmaals mijn verhaal. Opvallend vond ik het dat papa het poep gedeelte weggelaten had uit zijn verhaal, maar goed. Niets aan de hand… Die agenten vroegen zich nog net niet af waarom ze eigenlijk gekomen waren.

Wel had vader nog klaarblijkelijk geëist dat ik m’n excuses zou gaan aanbieden. Nou prima zei ik, maar dan wel alleen omdat ik niet zo subtiel op dat kind gereageerd had, niet omdat ik zogenaamd een schop aan een peuter zou hebben gegeven.

Dus ik stond klaar om dit excuus te maken, was de vader kwaad en scheldend tegen de politie weggelopen… Nou ja, dan niet.

Lees ook...

Geef een reactie

Geef hier je reactie. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *