Krijg nou tieten?!

Messen
Onder het mes. (oké.. het waren iets andere messen, maar het gaat om het idee).

Ik ben dus inderdaad transvrouw (en proud on it!). In 2003 ben ik van geslacht veranderd en ben nog altijd blij dat ik dat gedaan heb. Want ik werd zielsongelukkig van de gedachte dat ik als mijn geboortegeslacht zou moeten opgroeien. Geen idee hoe ik het gevoel moet omschrijven dat ik in een verkeerd lichaam zat, misschien is het nog het beste te vergelijken met het gevoel dat je gay bent. Maar dan net een beetje anders. Je weet het gewoon, en hoe meer de puberteit vordert hoe erger dat gevoel wordt. Gelukkig kreeg ik al vrij snel anti-mannelijke hormonen wat er voor zorgde dat ‘secundaire’ mannelijke geslachtskenmerken (baardgroei, baard in de keel, vetter worden van huid, lichaamsbeharing) zich stopte met ontwikkelen.

Onder het mes

Na een jarenlang traject bij (toen nog) het AZU en het VU ben ik in 2001 begonnen aan m’n real life test (leven als vrouw) en ben ik ook vrouwelijke hormonen gaan gebruiken. En uiteindelijk ben ik in november 2003 dus onder het mes gegaan. En nog ieder jaar vier ik het feit dat ik lichamelijk vrouw geworden ben met  kutdag 🏳️‍🎉.


door Shirley de Jong

7 reacties bij “Krijg nou tieten?!

 1. Reactie van Rick Mook op

  Hoi Shirley, ik zit net je site eens grondig door te lezen en ik kan maar drie ding zeggen. RESPECT, RESPECT en RESPECT.
  Zelden heb ik meegemaakt dat iemand zo open is over zijn prive leven en dan ook nog gewoon zo open durft te praten over een geslachts verandering. echt respect. Ik vindt het echt ontzettend gaaf dat je elk jaar een Mutsdag fiert.

  Groeten, Rick Mook.

 2. Reactie van vanhetgoor op

  Hallo Shirley, het is jammer dat de mensen in jouw omgeving je niet de juiste informatie hebben gegeven, als je biologisch een jongen bent dan kun je geen vrouw worden, je kunt er uit zien als een vrouw, je kunt de kleden als een vrouw maar het essentiële verschil tussen man en vrouw kan niet met een operatie worden veranderd. Een neo-vagina is geen baarmoeder. En wat chromosomen betreft blijft iedereen die zogenaamd van geslacht verandert gewoon wat hij of zij altijd geweest is. Alleen zonder piemel, of alleen zonder borsten. De rest is het werk van de plastische chirurg. Het is alleen de verschijningsvorm, het geslacht wordt niet veranderd met het snijden en verschuiven van uiterlijke kenmerken.

  Als de mensen in jouw omgeving jou destijds hadden verteld dat het onzin is dan had jou dat een heleboel verspilde tijd gescheeld. Je eigen lichaam accepteren is nuttiger dan de uiterlijke kenmerken aanpassen zodat ze met het ‘gevoel’ in overeenstemming zijn.

  Dat gevoel is ook heel erg bedrieglijk, aan veel kinderen wordt nooit verteld dat vrouwen-hersenen en mannen-hersenen niet veel met elkaar verschillen, en dat de ingebouwde instincten ook niet uniek zijn. Kinderen die dat niet van nature aanvoelen moet dat worden uitgelegd. Ieder mens is in feite bi-seksueel. Iedereen heeft in zijn hoofd de programma’s zowel voor man als ook voor vrouw, later pas wordt de oriëntatie van belang, maar als de tepels bij de jongen ontwikkelen zich niet tot borsten als bij de vrouw. En in het vrouwenlichaam zit een ongebruikt zwellichaam. Daarom wordt in de neo-vagina de eikel gebruik als clitoris, het is in feite het zelfde, alleen is het zwellichaam bij de vrouw niet ontwikkeld (zoals er wel meer niet …..)

  Helaas hebben mensen dit vroeger niet geweten, jij bent dus verkeerd voorgelicht, waarschijnlijk het resultaat van een christelijke moraal of zo, is niet van belang. Het punt is nu alleen dat jij geen vrouw bent, je hebt alleen de buitenkant laten aanpassen. Wat hormonen en testosteron betref kun je natuurlijk alles chemisch onderdrukken en stimuleren, of omgekeerd, maar de bottom-line is en blijft dat je het verleden niet kunt aanpassen. Nu zit jij weer op het zelfde punt als in 1983. JE MOET ER MEE LEREN LEVEN!

  Ik ben een man, en ik ben blij dat ik een man ben. Als ik een vrouw was geweest dan was ik daar ook blij mee geweest, dan had ik alleen een hok vol kinderen gehad (en geen man), net als Ma Flodder. Vrouwen zijn veel liever en zachter dan mannen, daarnaast zijn mannen leugenachtige nietsnutten, maar dat zal jij al hebben gemerkt.

  Het enige dat jij nu kan doen is er mee leren leven dat jij geen vrouw bent, maar een man zonder piemel maar wel met borsten. Volgens Southpark (Mr Garrison wordt vrouw) kun je geen kinderen krijgen, dus ben je gewoon een man die ook geen balletjes meer heeft. Het maakt helemaal niet uit met wie iemand naar bed wil. Het maakt niet uit of iemand kinderen wil, het enige dat telt is dat je de realiteit onder ogen moet zien. Je bent geen vrouw, je ziet er uit als vrouw. Jou DNA is nog net zo mannelijk als dat in 1983 was, het was beter geweest als jou die onzin niet verteld was, het was beter geweest als jij toen geaccepteerd had wat je was, nu moet je dat alsnog doen, alleen zijn nu jouw kansen verkeken. Ik vraag mij af of jij dit stukje op jouw site durft te laten staan? het zou een eerste stap kunnen zijn in zelf-acceptatie.

 3. Reactie van Shirley de Jong op

  Man ga toch weg, je weet echt TOTAAL niet waar je het over hebt.

  Om maar even je betoog te weerleggen:

  • Niemand heeft mij enige informatie gegeven, dat mijn DNA niet zou wijzigen dat was bij mij gewoon bekend, leek mij ook wel voor de hand liggend.
  • Een neo-vagina is inderdaad geen baarmoeder, een vagina echter ook niet. Zeker nooit opgelet bij biologieles.
  • Genderdysforie is juist de aandoening waarbij fysiek geslacht en gewenst geslacht niet overeenkomen. Dit kun je niet accepteren en dit kun je je niet voorstellen als je niet weet wat dit inhoud. Zeker mensen met een nogal beperkte visie kunnen dit niet.
  • Over mannen- en vrouwenhersenen kan ik kort zijn, wetenschappelijk is vastgesteld dat dit gewoon wel het geval is. Lees bijvoorbeeld eens dit boek niet voor niets een bestseller.
  • Voor mij is iedereen gelijk. Zeggen dat de helft van de wereldbevolking gedeeltelijk ontwikkeld is, zegt meer over jou dan over vrouwen.
  • Voor de duidelijkheid, ik ben niet gelovig, m’n ouders ook niet. Ik zou niet weten over wel christelijk moraal je het hebt.
  • Als Southpark voor jou de visie op de wereld is, succes ermee. Je weet dat het een tekenfilm is? En dat het verzonnen is? Toch?
  • Welke kansen zijn verkeken? Volgens mij participeer ik gewoon lekker mee in deze maatschappij. Eigen bedrijf, leuke baan, fijne familie, vrienden…
  • Uiteraard durf ik dit soort stukjes op m’n site te laten staan. Alle reacties zijn welkom (behalve beledigende, haatdragende etc.), en dit zegt meer over jou dan over mij.
  • Tot slot: Ik ben gewoon vrouw, misschien niet biologisch gezien (maar dat heb ik nooit ontkend), maar geestelijk, fysiek (op wat details na) en juridisch gezien wel.

  Overigens denk ik dat je betoog voortkomt uit je eigen frustratie over je kale, besneden eikel. Is natuurlijk ook raar, dat je ouders beslissen wat je met je geslacht doet. 🙂

 4. Reactie van Eric op

  je bent een eigen identiteit en door deze wissel misschien wel iets unieker en zeker meer 1 dan je toe er voor was , daar zit hem de weg om gelukkig te worden,
  achterlijke christelijke moraal ten spijt , ook de natuur was aan de zondeval onderhevig, werkelijke christelijke moraal zwart is een tekort aan licht in het licht is er geen schaduw, aan de zwartere zijde JUIST wel, jij hebt nu je schaduw van je af geworpen, succes met je groei, GODS ZEGEN,
  ERIC

 5. Reactie van Rob op

  VanhetGoor, ook ik ben zo achterlijk geweest als u, door haar te veroordelen, daar heb ik dan ook volkomen terecht een ban voor gekregen. Natuurlijk kunt u uw mening hebben, maar ik raad u aan om u te verdiepen in transsexualiteit/genderdysforie, om een beter beeld te krijgen van shirley en haar lotgenoten. een transsexueel is liever wat ze voelen in de bak, dan in de samenleving in een lichaam dat niet gewenst is.
  Tenslotte, Shirley wil je me vergeving schenken voor wat ik +- 10 jaar geleden geschreven heb, ”keep up the good work”

  Gr Rob
  ”What Ever You Do, What Ever You say, Let Love Lead The Way”

 6. Reactie van Shirley de Jong op

  Natuurlijk

 7. Reactie van Nabil op

  Loll Die reactie van “vanhetgoor” is echt gek. Ik denk dat hij diep gewortelde issues heeft 😛

Geef een reactie

Geef hier je reactie. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.