De grondige sopbeurt van Herma

Om te voorkomen dat ik hijgend een trap op moet lopen en ook een beetje om mijn figuur in bedwang te houden, zwem ik sinds 2008 drie ochtenden per week. Doel is minimaal 50 baantjes per keer in ongeveer een half uurtje. Omdat ik een spanwijdte heb van 190 cm probeer ik altijd een kleedhokje van het doelgroepenbad te bemachtigen, want die zijn groter. Het doelgroepenbad is een warm bad met een ondiepe en beweegbare bodem en wordt gebruikt voor babyzwemmen, zwangerschapzwemmen, hydrofit en ‘Meer bewegen voor ouderen’.

Voordat dit bad gebruikt wordt voor een van deze activiteiten is het vrij toegankelijk voor iedereen waarvoor het tempo in het wedstrijdbad te hoog ligt, het wedstrijdbad te koud is of voor mensen die als hobby hebben tegen de jetstream aan te gaan staan. Eigenlijk zijn dit allemaal dames van gevorderde leeftijd.

Herma

Nadat ik mijn 50 baantjes (in het wedstrijdbad) er op heb zitten ga ik – als ik er de tijd voor heb – uitgebreid douchen. Uitgebreid douchen kan soms wel 20 minuten zijn en omdat ik mij omkleed bij de kleedkamers van het doelgroepenbad douche ik daar ook. Gevolg is dat ik de ‘doelgroepdames’ daar tegenkom. Niets bijzonders op zich, ware het niet dat er een vrouw tussenzit wier gedrag en uiterlijk nogal opvallen. Geen idee hoe ze heet, maar laten we haar Herma noemen.

Tabaksplantage

Herma heeft het uiterlijk en de charme van een visverkoopster uit Drenthe; het enige wat vrouwelijk aan haar is zijn haar oorbellen waarvan er in elk oor drie hangen. Voor de rest heeft ze kort opgeschoren zwart haar, enigszins uitpuilende ogen, drie paar borsten (netjes in rijen onder elkaar) en draagt ze steevast een zwart badpak dat aan het lubberen is. Herma heeft – met uitzondering van haar hoofd – nogal veel haar, met name op haar benen, onder haar neus en bij haar drie oksels. Waarbij menig man jaloers kan zijn op de tabaksplantages onder haar armen: dit haar is langer dan op haar hoofd.

Melkmeisje

Bordje zwembad douches
Ja, inderdaad. Zeep/Shampoo gebruik beperken.

Herma maakt onder de douche gretig gebruik van de douchecrème van Melkmeisje. Ze heeft dan ook altijd een 2 liter fles bij zich die ze samen met een tandenborstel en tandpasta uit een toilettas haalt. Grondig soppen is haar motto. Met haar ene hand houdt ze haar fles vast en in haar andere hand gaat een flinke scheut Melkmeisje. Ze begint met haar haar en tegelijkertijd haar hoofd, dat dan ook veranderd in 1 grote zeepbel met twee uitpuilende ogen. Hevig bewegend met haar handen sopt ze elke huid- en haarcel op haar hoofd helemaal schoon en spoelt deze af.

Ook haar armen en benen (die ze trouwens optilt als een plassende hond) krijgen een poetsbeurt met een volle hand Melkmeisje. Maar Herma houdt van grondig en alleen armen en benen schrobben is niet genoeg, ook haar rug en borsten (alle zes) moeten eraan geloven. Gelukkig heeft Herma het ethisch besef om haar badpak aan te houden, maar de reden dat haar badpak zo lubbert is verklaarbaar.

Foef

Nadat ze elk denkbaar lichaamsdeel gehad heeft pakt ze nog eenmaal haar 2 literfles om haar hand te vullen. Je zou zeggen ‘Herma stop maar, je bent klaar’, maar zoals gezegd houdt ze van grondig. Die volle hand Melkmeisje gaat dan ook rechtstreeks haar foef in. Ze draait zich naar de muur toe, trekt haar badpak opzij en gaat lekker soppen. Haar hoofd gericht naar de douche, die daar vast aan de muur zit op zo’n twee meter hoogte, lekker genietend van haar schoonmaakwerk. Dat de douche vast aan de muur zit is voor haar geen belemmering om haar binnentuintje weer uit te spoelen, ze bukt met haar kont voorover naar de waterstralen toe en laat het sop wegspoelen, voor zover dat mogelijk is dan. De rest blijft zitten, het is toch pH neutraal.

Tanden poetsen

Hoewel er vaak schoongemaakt wordt bij de douches van het doelgroepenbad lijkt dit mij hét stukje vloer waar je een voetschimmel oploopt; naast de kleedkamers waar met schoenen gelopen wordt en tegenover het invalidentoilet waar met dezelfde wisser wordt schoongemaakt. Van díe vloer pakt Herma haar tandenborstel en tandpasta op die ze daar voor het soppen had neergelegd en gaat haar tanden poetsen. Ze spuugt tot slot haar tandpasta tegen de muur aan, spoelt haar fles Melkmeisje af en gaat zich omkleden. Ze is weer fris als een hoentje!

Als ik het nou verzonnen had, maar dit gebeurd dus elke dinsdagochtend. Waarbij de tandenpoetsscène ook voor mij nieuw was.

Lees ook...

Een reactie bij “De grondige sopbeurt van Herma

  1. Reactie van Alana op

    Ooohhh my Shirley hahahaaaAa er zijn van die type dames zo als deze boeren dochter hihihi die het er van nemen zonder schaamte als ze toch al in het zwem bad zijn .bespaart waarschijnlijk ook op de eigen douch kosten thuis 😉 ik zwem / doe aqua Arobics nu zelf 1 keer nog per week in het marnix bad Amsterdam / en kom ook , wel bij de douches types tegen waar je U tegen zegt.. / krijg zelf altijd veel bekijks waarschijnlijk om dat ik maatje 36 bikini heb / wat tattoos ook bezit waar ik zelf natuurlijk geen om kijken meer aan al kijkt me dolfijntje op de schouder 1 ieder lief aan hoor hihihii ..maar heel leuk geschreven hoor o er de behaarde zwem bad dame met der kilo douches spul ;0 byby

Geef een reactie

Geef hier je reactie. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.