Gratis parkeren in Amsterdam Buitenveldert

Begin dit jaar was ik samen met mijn moeder een nieuwe tv aan het uitzoeken in de BCC winkel in Buitenveldert. Nou ja… uitzoeken, meenemen. Ik ging met mijn moeder naar binnen om tegen de verkoper te zeggen dat zij ‘die’ wilde. Verkoper maakte een bonnetje en m’n moeder betaalde. Dat duurde al-met-al nog geen 15 minuten.

Met grote TV doos in de handen terug naar de parkeerplaats waar we de auto gratis hadden neergezet. Want dat stond op de site (ik heb het er destijds nog zelf op gezet) en in alle advertenties in de lokale suffertjes.

Bonnenboekje swaffelen

Helaas was gratis niet helemaal gratis. Het bleek een parkeerzone te zijn met blauwe strepen – waarbij je dus een parkeerschijf moest gebruiken. Dán was het gratis. Nu was het € 76,- omdat er in 15 minuten ’toevallig’ een parkeerwachter langs was gekomen die gezien had dat er geen parkeerschijf aanwezig was.

Sorry hoor, maar als je binnen 15 minuten een auto kan spotten en kan verbaliseren dan ben je gewoon een mensenhater, een sadist pur sang. Iemand die als hij geen bekeuringen uitdeelt zijn bonnenboekje swaffelt omdat hij opgewonden raakt van het idee dat hij andere mensen een kutdag bezorgt. Iemand die tijdens ‘Blik op de Weg’ heel hard achter de tv loopt te schreeuwen dat de agent die net voor € 250 aan boetes had uitgeschreven nog zeker 3 boetes ter waarde van € 35 had kunnen uitschrijven.

Maar goed… ondanks dat we de tijd van de parkeerschijf bij lange na niet hadden overschreven (wat de parkeerwachter dus gewoon wist) toch een boete van 76 euro. Belachelijk, want nu was die goede deal bij BCC ineens waardeloos geworden.

Bezwaarschrift

Nu kun je je neerleggen en de boete netjes betalen omdat het eigenlijk best wel stom is. Of je kunt zeggen dat de gemeente Amsterdam in gebreke is gebleven omdat zij de blauwe lijnen niet goed op de straat hebben gekalkt. Wat overigens ook nog het geval was. Die dingen waren amper zichtbaar. Reden genoeg dus voor een bezwaarschrift.

Incompetente prutser

Tijdens het opstellen van het bezwaarschrift kwam ik er achter dat niet alleen de gemeente Amsterdam in gebreke is geweest door te verzaken een pot blauwe verf te kopen en een streep te trekken. Ook de parkeerwachter bleek een incompetente prutser te zijn.

Want omdat er geen zichtbare blauwe strepen waren (wat ik kon aantonen met onderstaande foto’s en wat vereist is volgens de wet) had meneer de prutser geen boete mogen uitschrijven voor het niet hebben van een parkeerschijf maar had hij een boete moeten uitschrijven voor fout-parkeren. Want in een parkeerschijfzone mag je alleen binnen de blauwe lijnen parkeren en niet daarbuiten. En er waren geen blauwe lijnen, dus elke auto stond daarbuiten. Dus hij had een ‘normale’ parkeerboete moeten uitschrijven. Hahah… momentje van instant geluk!

Het bleek knap lastig om het bezwaar te behandelen, want tot 2x toe werd de behandeltermijn met 10 weken verlengt. Met andere woorden, men kon geen ambtenaar vinden die even naar de Buitenveldertselaan kon gaan om even naar de ‘strepen’ te kijken. Maar halverwege vorige maand was daar eindelijk het verlossende woord: De parkeerboete bleek inderdaad hartstikke onterecht.

Gratis parkeren in Amsterdam

Dus mocht je je auto kwijt willen op de Buitenveldertselaan (voor een bezoek aan BCC, maar ook handig om op te stappen op de Metro Sneltram) dan kan dat. En uiteraard onbeperkt. Want geen belijning (check dat wel even, wellicht is er een ambtenaar met pot verf opgestaan) dus alle boetes voor het parkeren zonder parkeerschijf zijn per definitie onterecht. Gebruik onderstaand bezwaarschrift als basis, maak wat fotootjes van het plaats delict en dikke kans dat je gelijk krijgt. Zover ik weet is er nog geen nieuwe streep getrokken.

Alles om meneer de parkeerwachter zijn pleziertje af te pakken…

Linkje naar bezwaarschrift (PDF)
(het bezwaar heb ik dus namens m’n moeder geschreven, daar de auto op haar naam stond).

De ‘Blauwe lijn’ in kwestie

blauwe-lijnblauwe-lijn-close-uptwee-blauwe-lijnen

Lees ook...

3 reacties bij “Gratis parkeren in Amsterdam Buitenveldert

  1. Reactie van BarryNL op

    uitstekend artikel, grappig een handig.

  2. Reactie van Shirley de Jong op

    Ik weet eigenlijk niet of de verf al bijgewerkt is inmiddels… Dus ik hoop idd dat het nog handig is.

  3. Reactie van Nabil op

    Haha echt grappig geschreven “moment van instant geluk”

Geef een antwoord

Geef hier je reactie. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *