Poging Gemeente Amstelveen om 2.0 te doen

Brief startersbijeenkomst Social Media
Kek hoor die logootjes

Net ontvangen in de brievenbus. Uitnodiging voor een startersbijeenkomst in het raadhuis in Amstelveen. Want ‘Social Media is hot’ volgens de brief, of eigenlijk LinkedIn is helemaal hot. Want meer dan dat komt op deze bijeenkomst niet aan bod. Zo hot dat de gemeente haar kennis graag deelt met starters. Nu is het begrip starters relatief, maar om na drie jaar nog steeds als starter door te gaan…

Na het welkomswoord van Social Media topper wethouder Jan-Willem de Groot (78 tweets waarvan laatste ruim 6 maanden geleden, geen Hyves-, Facebook- of (nota bene) een LinkedIn profiel), volgt er een presentatie ‘Hoe haal ik meer uit Social Media en LinkedIn’. Hem op het lijf geschreven dus.

Webwatcher

De presentatie wordt gegeven door Sigrid van der Hoeven, een heus ‘webwatcher’ en ‘lifehacker’, maar getuige haar nog nooit geüpdatete WordPress website (2.5.1, we leven inmiddels op 3.1.1) die tevens is uitgerust met het default WordPress theme (oké header is veranderd) zou ik haar eerder bestempelen als iemand die goed kan lullen tegenover onwetende wethouders die graag hip willen doen. Persoonlijk zou ik zelf nooit voor de term ‘webwatcher’ gaan, klinkt een beetje hetzelfde als tv-watcher: passief, hangend op de bank.

Dode boom

Tijdens de presentatie is er de mogelijkheid om je LinkedIn profiel te laten analyseren. Ware het niet dat je hem eerst moet afdrukken op een dode boom. Dat is bijna hetzelfde roepen als ‘de krant gaan lezen op mijn televisie’; ‘radio luisteren via morse code’; ‘Angry Birds spelen op CD-I’; of ‘iPads zijn niet nieuw, in de steentijd hadden ze ook al kleitabletten’. Zucht. Ik vraag me af wat zo’n analyse inhoudt: ‘u heeft te weinig relaties, doe er wat aan’?

Tot slot vraag ik mij af of de gemeente aan iedere starter deze brief gestuurd heeft, of ook rekening heeft gehouden met het feit dat LinkedIn misschien niet helemaal geschikt is voor iedere ondernemer. Ik zie het al gebeuren dat na afloop van deze bijeenkomst je een uitnodiging voor LinkedIn krijgt van de lokale bakker ‘we’ve done business together’ of erger, een escortbureau dat om een recommandation vraagt.

Sorry maar ik denk dat ik maandagavond 9 mei iets anders te doen heb.

Lees ook...

Een reactie bij “Poging Gemeente Amstelveen om 2.0 te doen

  1. Reactie van Sigrid van der Hoeven op

    Hoi Shirley,

    Leuk stukje! Jammer dat je niet bent komen kijken.

    Groet, Sigrid

Geef een reactie

Geef hier je reactie. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.