Voor iedereen die op lijn 51 stond te wachten

Lijn 51

Zoals vrijwel iedere morgen fiets ik vanaf het zwembad naar de metrohalte Sportlaan in Amstelveen. Die halte ligt in het midden van de Beneluxbaan; een superdrukke verkeersader – waar vaak veel te hard gereden wordt – en die je dus moet oversteken om bij de metro te komen.

Amper nadat ik vanochtend m’n fiets op slot had gezet, zag ik de metro al aankomen. En inderdaad op zulke momenten staat het stoplicht op rood en rijdt het verkeer met een rotgang langs. Door rood oversteken is dus niet echt een optie, tenzij je suïcidaal bent. Gefrustreerd stond ik dus een beetje te ijsberen bij het stoplicht totdat het groen werd.

En mazzel dat ik had; het werd groen en de metro was nog niet weggereden. Dus ik ren naar de metro toe. Haal m’n ov-chipkaart nog ff snel langs het incheckpaaltje, hoor ergens in de verte een incheckpiepje en spring nog net voordat de deuren sluiten de propvolle metro in.

HAHA! 😎 Whoohoo! YES! … instant geluk!

Alleen klein probleempje. Ik stond wel binnen, maar m’n zwemtas zat klem tussen de deur. En de deur zat dicht. Na wat getrek van mijn zijde en wat pogingen de deur helemaal te sluiten aan de zijde van de chauffeur lukte het mij om m’n tas los te wringen.

Kan gebeuren, dacht ik nog

Helaas had ook de hele metro het gestuntel met mijn tas gezien. Hier een daar wat gemopper waarom ik dan ook zo nodig nog in die knettervolle metro moest springen. Ja sorry hoor, m’n tas zat gewoon klem, kan gebeuren toch?, dacht ik nog.

Maar ja… toen ging ook de deur zonder mijn tas ertussen niet meer dicht. Ai. De chauffeur probeerde het nog een paar keer en ook ik probeerde met man en macht de deur dicht te duwen, want ik geneerde me inmiddels kapot. Maar alles zonder resultaat. De chauffeur riep uiteindelijk om dat ze ‘een probleem had met de deuren’ en dat iedereen moest uitstappen omdat de metro hierdoor niet verder kon rijden en uit de dienstregeling gehaald werd…

Circa 200 man – die allemaal hadden gezien dat mijn tas klem zat tussen de deur – moesten uitstappen. Midden in de ochtendspits om half 9. Mopperend dat ‘mensen met tassen’ maar even niet in de volgende metro moesten stappen. Oh… KUT. Wat voelde ik me opgelaten. 200 man op een ramvol perron die allemaal te laat kwamen dankzij mij. En wie weet hoeveel mensen er nog verder op de route naar Amsterdam CS gewacht hebben op een metro die niet meer kwam.

Dus tegen al die mensen. Sorry, het was echt niet m’n bedoeling. 🙁


Update 10 november: Ik zie dat het GVB maatregelen genomen heeft waardoor dit niet meer kan gebeuren. Nee geen nieuw en beter materieel inzetten (of beter oplettende chauffeurs), Nee.. er zitten nu stickers op de deuren…

GVB Sticker deur

Lees ook...

Geef een reactie

Geef hier je reactie. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.