Transferdag

Afgelopen dinsdag heb ik de meest dramatische dag uit mijn Studieloopbaan meegemaakt. Het was namelijk de tweede transferdag dat een vrezelijk fiasco was.

Ziek

Na een week ploeteren aan een gezellige PowerPoint en een styleboard kreeg ik maandag te horen dat onze tutor Martijn ziek was. Dat was flink jammer omdat hij tijdens de vorige transferdag gezegd had dat Wanadoo nooit zoveel huisstijldragers kon hebben en ik die dus wel allemaal verzameld had.

Goed, dat was een tegenvallertje. Maar nadat ik van Lidy te horen had gekregen dat de dag wel door ging ben ik uiteraard alsnog gegaan. Overigens vond ik het opmerkelijk dat je je wel ziek kan melden, maar niet even een mailtje naar de klas kan sturen of het doorgaat of niet.

Uitstapje

De vorige keer was ons verteld dat er een of ander vrèzelijk leuk uitstapje op het programma stond. Deze ging echter niet door omdat de happening (De ADCN kijkdagen) niet op de transferdag werd gehouden. Dat men bij de ADCN geen rekening houdt met onze transferdagen! Echt schandalig!

Maar goed op school aangekomen bleek dat onze klas in drieën opgedeeld werd tussen de andere klassen. Leuk is dat wat zoals in de stagegids staat dat de transferdagen onder andere bedoeld zijn om "stage-ervaringen uit te wisselen" en "Presentaties te geven van de stagebedrijven" (blz. 33).

Slecht

Nou dan zit je dus in een klas met een stel klungels die je totaal niet kent, niet wílt kennen en waarbij het mij ook totaal niet interesseerd wat ze doen. Ook de docent (ik noem geen namen maar z’n naam lijkt sprekend op die van Hans Kázan) beviel me totaal niet. Hij was 12 weken te laat met een stel cijfers en hij had het alleen maar over zijn nét opgerichte reclamebureau binnen INHOLLAND en over de supercommercial die hij gemaakt had. Nou die commercial is gewoon te SLECHT, nee zelfs SLECHTER dan SLECHT, eigenlijk zelfs het vermelden niet waard zo SLECHT was die.

Oké ik dwaal weer lekker af, maar dat is dan ook hetzelfde wat de betreffende docent continue deed. Gezien hij in de ‘hectiek’ van de transferdag verzuimd had een beamer te regelen (was wel gevraagd en stond ook nog op het programma) verkastten we na alle presentaties zonder PowerPoint naar het pikdondere Mac-hok.

Presentatie

Eigenlijk had ik het al helemaal gehad, maar gezien ik had gezegd dat ik een PowerPoint had, heb ik m’n presentatie gehouden. De helft van mijn Super verhaal dat ik had voorbereid heb ik maar geschapt gezien ik geen zin had om voor dat stelltje koeien – die ik toch niet ken – een leuk verhaal te houden. Bovendien luisterden ze toch niet (groot gelijk deed ik ook niet bij hen).

Halverwege mijn verhaal over mijn superleuke Stageopdracht wordt ik door Hans Soesan (Oeps.. nou zeg ik het toch) onderbroken en verteld hij dat mijn opdracht veel te technisch is en weinig met creatief en visuele communicatie te maken heeft. Nee… Niet iedereen blijft hangen in het tijdperk dat de letterbak net nieuw was en dat Gutenberg z’n eerste Bijbeltje drukte.

Ook was het onderzoek naar de Personal Homepage gebruikers veel te ‘Communicatie Managment’ en zou ik deze stageopdracht ook makkelijk hebben kunnen doen zonder deze opleiding.

Mijn reactie hierop was dat inderdaad iedereen die een beetje verstand heeft van HTML en een stel servertjes een deel van wat ik nu voor mijn stageopdracht heb gedaan kan uitvoeren. Maar ook dat het volgende deel, de nieuwe Personal Homepage pagina, de introductie van WebFTP en zoeken én het schrijven van een Special en Nieuwsbrief niet door iedere leek gedaan kan worden.

Na zijn verhaal heb ik nog even snel de opmerkelijkste huisstijldragers laten zien die ook in de PowerPoint stonden, maar gezien Martijn er niet was had het eigenlijk geen zin en viel m’n verhaal een beetje dood.

Na deze presentaties ging iedereen gezellig naar huis en had ik met Lidy nog even een tussentijdse evaluatie.

Waardeloze workshop

Rond drieën stond er eigenlijk nog een waardeloze workshop op het programma waar dus niemand naar toegegaan was. De workshop ging over het schrijven van een stageverslag. Net of je dat in jaar drie nog niet kan. Sterker nog, je mag verwachten dat iemand in de derde klas van de middelbare school dat kan.

Gezien een vrije middag mij ook wel beviel en m’n humeur niet echt meer al te best was heb ik Wiggele met z’n workshop ook in de kou laten staan.

Thuis heb ik maar besloten dat ik voor de volgende transferdag niets meer ga doen, tenzij van te voren duidelijk is wat er op het programma staat. Ik ga geen dingen meer lopen maken voor Jan Lul en dan ook nog afgezeken worden tijdens mij presentatie.

Lees ook...

Geef een antwoord

Geef hier je reactie. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *