Websites

Naast websites die ik zelfstandig uitgeef via mijn bedrijf Nogonad, maak ik ook af en toe een websites voor bedrijven in opdracht. De meeste websites gebruiken PHP en sommige doen dit icm Wordpress.


Zwarte dag voor het e-commerce team

Tsja, aan alles komt een einde. Zelfs aan de webshops waar ik bijna 5 jaar samen met m’n collega’s bij Makro aan gewerkt heb. Om dat te ‘vieren’ hebben we besloten om een afscheidsborrel te houden met zo veel mogelijk (oud-)collega’s.

Polaroid

En zoals dat 20 jaar geleden gebeurde werden we om de 10 minuten lastig gevallen door een straatverkoper met een polaroid camera die voor 3 euro een foto kon maken. Na genoeg bier en aandringen had de 36ste straatverkoper beet en heeft hij een foto genomen van ons team…
Lees meer

| door Shirley de Jong | Geen reacties

Kerstboom

Elk jaar rijst de vraag of ik al een kerstboom heb neergezet. Nu ben ik niet zo’n kerstbomenfan (want gedoe) maar in m’n schuur lag wel een klein mini nep kerstboompje al jaren te verstoffen. De lampjes waren namelijk kapotgegaan en zodoende had ik m’n al een een paar jaar niet meer naar binnen gehaald.

Maar een nieuwe kerst, een nieuwe kans. Dus de lampjes vervangen en boompje opgetuigd neergezet. Alleen gewoon een boompje neerzetten is saai, en daar het boompje zo klein is dat er geen kerstversiering in kan heb ik wat beters bedacht:

De Internet of Things 2.0 Kerstboom met REST API en responsive HTML5 cloud app!

Zo dat waren wat kansloze buzzwoorden, maar inderdaad een kerstboom die ik via een appje op m’n telefoon overal op aarde aan of uit kan zetten.

Lees meer

| door Shirley de Jong | Geen reacties

Swimalytics zomer 2014

Net als vorig jaar heb ik bijgehouden hoe lang en hoe ver ik gezwommen heb afgelopen zomer. Gisteren is het buitenbad dicht gegaan, dus hoogste tijd om de balans op te maken.

buitenbad meerkamp

App awesomeness

En ook dit jaar heb ik het nog radicaler aangepakt, want een uitdraai van de kassa (2012) is leuk, een Excelsheet (2013) is grappig, maar echte awesomeness in 2014 is natuurlijk een App. Dus heb ik een responsive HTML-5 App gemaakt waarin ik m’n resultaten heb bijgehouden: Swimalytics.

Want een Excelsheet bijhouden is niet handig: eerst tijd en baantjes in Google Keep noteren en dan niet vergeten het later in de Excel te zetten. En met een waterdichte Sony Xperia ZR is een App waar je alles direct in kan plempen wel zo makkelijk.

Screenshot Swimalytics

Screenshot score Swimalytics

Screenshot Swimalytics Nieuwe score

Lees meer

| door Shirley de Jong | Geen reacties

Datisjammie.nl

In opdracht van Janine Bruinooge heb ik voor haar website www.datisjammie.nl het recepten gedeelte ontwikkeld. Op ‘Dat is JAMMIE’ blogt zij over eten dat met liefde en aandacht is bereid en gemaakt is van (h)eerlijke producten uit de buurt.

De website bestond reeds en draaide op WordPress. De recepten zijn Custom post types in combinatie met Custom Taxonomies.
Lees meer

| door Shirley de Jong | Geen reacties