Kut GVB

Normaal ben ik gewend om met een heerlijk comfortabele Connexxion bus naar school te reizen. Altijd op stipt op tijd, altijd schoon en altijd een zitplek. Maar nu ik stage loop ben ik zo’n beetje verplicht om met het GVB te reizen. Wat een kutbedrijf is dat!

De metro’s hebben een schijn-dienstregeling; de haltetijden hangen er voor de vorm maar slaan gewoon nergens op, dat ding rijdt toch wel op een ander tijdstip. Het is bovendien al tig keer voorgekomen dat de 51 uitvalt of gewoon doodleuk 30 minuten vertraging heeft. Overigens is het met die antieke krotten die men op de lijnen 53 en 54 laat rijden niet veel beter. Die dingen zijn smeriger dan een gemiddelde plee in een benzinestation.

Kabouters

Ook de 66 (bus) komt standaard te laat en heeft door de domme indeling geen enkele plek is waar je lekker zit. Je hebt als niet-kabouter sowieso geen beenruimte, de bekleding is zo glad dat als de bus door de bocht gaat je wegglijd en de stoelen en deuren hebben een indeling die gemaakt is door of een kind of een verstandelijk gehandicapte.

Daar komt nog eens bij dat ik in nog geen drie weken al 5x een reizigersonderzoek heb ondergaan (\”om de dienstregeling te verbeteren\”). Dat wordt nog wat, de komende 17 weken.

Krantje

Gelukkig heb ik ook nog net de nieuwe dienstregeling mogen meemaken, daar had het GVB een mooi krantje voor gedrukt \”dat moest communiceren dat er een nieuwe dienstregeling komt\”. Nou en dat gebeurde lekker! Alle wijzigingen zetten ze erin, behalve van mijn bus, sta je daar ruim 10 minuten in de ijzige kou op een bus te wachten.

Wat dat betreft kan ik niet wachten om weer naar school te gaan, lekker met Connexxion mee.

Lees ook...

Geef een antwoord

Geef hier je reactie. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *