Sollicitatiegesprek

Op woensdag 10 november had ik mijn sollicitatiegesprek. Net als bij een doorsnee tentamen heb ik mij niet voorbereid. Tot mijn stomme verbazing zat Wanadoo schuin tegenover de Hortus, waar ik vorig jaar in de barre kou enquêtes heb lopen afnemen. Na door de security heen te zijn had ik mijn sollicitatiegesprek met Okke Amerongen, nu mijn stagebegeleider. Ik heb een aantal producten laten zien van school (waaronder uiteraard het Hortus onderzoeksrapport) en heb ik het gehad over mijn opleiding, school en e.d. Na afloop werd ik gelijk in het ‘diepe’ gegooid, ik mocht een testje doen om te kijken of ik echt wel kon wat ik gezegd had. Na het met goed resultaat voltooien van de test ben ik aangenomen en kon ik dus beginnen met de aanvraagprocedure van de stage.

Natuurlijk had ik voor het stageplan en het aanvraagformulier de benodigde voorbereidingen getroffen, zodat ik het snel kon inleveren en aan de slag kon. Dus donderdagavond had ik de hele boel af. De volgende dag ben ik naar school te gaan om hoogstpersoonlijk het stageplan en de aanvraag te deponeren in het postvakje van het BEC.

Gemaild

Na een week in spanning te hebben gezeten over waarom ik maar niets hoorde, vertelde Maike dat de aanvraag en het plan gemaild moesten worden. SHIT! Direct heb ik het zooitje gemaild met de hoogste prioriteit, lees- en ontvangstbevestiging en de gevoeligheid op vertrouwelijk (je weet nooit misschien valt het op).

De eerst volgende dag (vrijdag een week na het inleveren) ben ik weer naar school gegaan, daar vertelde het andere bureau mij dat het BEC (Bureaucraten, Egoïsten en Contactgestoorden) doodleuk alle aanvragen uit de postvakjes door de shredder haalt. Bovendien was het er druk omdat er nieuwe medewerkers waren die de stageaanvragen moesten behandelen.

Deadline

Dus ben ik begonnen met een slijmmailcampagne om er voor te zorgen dat ik de ‘deadline’ van 25 november alsnog zou gaan halen. Helaas, pas woensdag kreeg ik bericht (lekker snel mensen!) dat de aanvraag goedgekeurd was en dat het plan nu alleen nog beoordeeld zou moeten worden door mijn stagedocent, Lidy Neuhaus. Gelukkig kon dat wel bijtijds gebeuren en had ik donderdagavond een volledige goedkeuring gekregen. Dus de stageovereenkomsten konden op de bus en maandag de 29e zou mijn eerste dag worden.

Toegangspasje Wanadoo
Toegangspasje Wanadoo

Eerste werkdag

Mijn eerste werkdag bestond voornamelijk uit het kennis maken met mijn collega’s, vooral mijn directe collega’s van de studio hadden hier behoorlijk veel lol in. Uiteraard ben ik ook verdwaald; in mijn tocht van de kantine terug naar mijn werkplek (wie maakt nou drie exact dezelfde rode deuren naast elkaar?). Maar gelukkig viel dat leed ook te overzien. Verder heb ik mij vooral bezig gehouden met kleine opdrachtjes en het verkennen van de PC.

Lees ook...

Geef een antwoord

Geef hier je reactie. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *